τζάκια πέλλετ

Τζάκια πέλλετ

Μία από τις εφαρμογές του οικολογικού καύσιμου υλικού πέλλετ είναι και τα τζάκια πέλλετ. Τα τζάκια αυτά, έχουν πανομοιότυπα χαρακτηριστικά με τα τζάκια ξύλου, συνδυάζοντας όμως τα πλεονεκτήματα από την καύση του πέλλετ, τόσο σε επίπεδο θερμικής και ενεργειακής απόδοσης, όσο και σε επίπεδο προστασίας του περιβάλλοντος.

Λόγω του ότι πρόκειται για σχετικά σύγχρονες κατασκευές, τα τζάκια πέλλετ είναι ενεργειακά, αποδίδοντας ένα μεγάλο ποσοστό θερμότητας από αυτή που παράγεται κατά την καύση των πέλλετς  πίσω στο χώρο. Στη διαδικασία αυτή βοηθάει ιδιαίτερα το καύσιμο υλικό, αφού το πέλλετ, έχει υψηλή θερμική απόδοση, πολύ πιο υψηλή από το παραδοσιακό ξύλο.

Ένας άλλος τομέας που τα τζάκια πέλλετ πλεονεκτούν είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η καθαρότητα των εκπεμπόμενων ρύπων. Τα ελάχιστα καυσαέρια δεν επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα, αφού λόγω της σύνθεσής τους τα πέλλετ δεν παράγουν κατά την καύση τους βλαβερές ουσίες. Σημειωτέον ότι για να έχετε όλα τα πλεονεκτήματα της οικονομίας, της καλύτερης απόδοσης και της καθαρότητας των ρύπων, πρέπει να χρησιμοποιείτε πέλλετ καλής ποιότητας.

Για την εγκατάσταση και λειτουργία στα τζάκια αυτά, δεν απαιτείται κάτι περισσότερο από ότι τα παραδοσιακά τζάκια, εκτός των περιπτώσεων που μπορεί κάποιος να επιθυμεί την αυτόματη τροφοδότηση του τζακιού με πέλλετ, οπότε λίγο παραπάνω χώρος, ίσως χρειαστεί. Επίσης η τιμή για την αγορά ενός τέτοιου τζακιού, είναι ελάχιστα υψηλότερη από τα ενεργειακά τζάκια ξύλου.

Τα σχέδια που μπορείτε να συναντήσετε σε τζάκια πέλλετ είναι πάρα πολλά, μοντέρνα και εντυπωσιακά. Ο κομψός σχεδιασμός τους και ο απόλυτος χαρακτήρας στο στυλ τους, τα καθιστούν ιδανικά για τη χρήση τους στις σύγχρονες κατοικίες, αφού δένουν αρμονικά με το χώρο, ενώ δεν επιβαρύνουν την αισθητική του.

Tζακια πελλετ LA NORDICA

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!

 

Tζακια πελλετ PIAZZETTA

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!

 

Tζακια πελλετ THERMOROSSI

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!