Τζάκια πέλλετ καλοριφέρ

Τα τζάκια πέλλετ καλοριφέρ, επεκτείνουν τη λειτουργία και τη χρησιμότητα των ενεργειακών εστιών καύσης πέλλετ, ώστε να θερμαίνονται όλοι οι χώροι ενός σπιτιού ή ενός επαγγελματικού χώρου. Αυτό πραγματοποιείται με τη δυνατότητα που έχουν αυτά τα τζάκια να ζεσταίνουν νερό, που με τη σειρά του διανέμεται και τροφοδοτεί τα θερμαντικά σώματα σε όλα τα δωμάτια.

Εκτός της δυνατότητας σύνδεσης με καλοριφέρ, τα τζάκια αυτά, μπορούν να τροφοδοτήσουν και την ενδοδαπέδια εγκατάσταση θέρμανσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις περιπτώσεις που θέλει κάποιος να εγκαταστήσει τα τζάκια πέλλετ καλοριφέρ, σε ήδη υπάρχουσες σωληνώσεις καλοριφέρ ή ενδοδαπέδιας. Επίσης μπορούν να συνδεθούν και με άλλες υφιστάμενες εγκαταστάσεις, όπως είναι τα ηλιακά πάνελ και το δίκτυο διανομής ζεστού νερού χρήσης για το μπάνιο και την κουζίνα.

Το σύστημα εξαγωγής καμινάδας σε τέτοιου τύπου τζάκια, είναι αρκετά πιο ευέλικτο από ότι σε τζάκια ξύλου, αφού η καμινάδα είναι μικρών διαστάσεων και μπορεί να εγκατασταθεί ακόμη και απομακρυσμένη θέση σε σχέση με το τζάκι.

Η συνολική διαδικασία λειτουργίας στα τζάκια πέλλετ καλοριφέρ, ελέγχεται και διαχειρίζεται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλακέτας (touch screen control panel). Έτσι δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες ενάρξεις της καύσης και απενεργοποιήσεις, μέσω ειδικού πίνακα ελέγχου ή τηλεχειριστηρίου. Η διανομή του ζεστού νερού γίνεται με τη χρήση συστήματος κυκλοφορητή, ενώ υπάρχει η δυνατότητα χρήσης συστήματος μπόιλερ, το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στις περιπτώσεις που θέλει κάποιος ζεστό νερό χρήσης.

Ο αυτοματοποιημένος έλεγχος με την πλακέτα συμβάλλει επίσης στην καλύτερη και ελεγχόμενη καύση του πέλλετ, στην αύξηση της απόδοσης και στην ασφαλή εκπομπή χαμηλών ρύπων. Γενικότερα, μπορούμε να πούμε ότι τα τζάκια πέλλετ καλοριφέρ είναι μία πολύ καλή λύση για την οικιακή μας θέρμανση.

 

[alert title=”Tζακια πελλετ καλοριφερ KLOVER” type=”alert-success”][/alert]

[button color=”btn-success” size=”btn-large” link=”http://bioenerga.gr/tzakia-pellet-kalorifer-klover/” target=”_blank” ]ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ![/button]


[alert title=”Tζακια πελλετ καλοριφερ LA NORDICA” type=”alert-success”][/alert]

[button color=”btn-success” size=”btn-large” link=”http://bioenerga.gr/comfort-idro/” target=”_blank” ]ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ![/button]