Σόμπες Πέλλετ Αερόθερμες και Καλοριφέρ.

Το νέο και οικολογικό προϊόν καύσης που ακούει στο όνομα πέλλετς, έχει εδραιωθεί στην κατηγορία της οικιακής θέρμανσης. Εκτός από τα τζάκια και τους λέβητες πέλλετ, πλέον στην αγορά υπάρχουν διαθέσιμες και σόμπες πέλλετ. Οι σόμπες πέλλετ θεωρούνται από πολλούς ως η καλύτερη λύση για τη θέρμανση μιας οικίας, αφού έχουν προσιτή τιμή και καλή ενεργειακή απόδοση.

Η καύση του πέλλετ στις σόμπες αυτές είναι ιδανική, γιατί σε αντίθεση με αντίστοιχες συσκευές που καίνε ξύλο, το πέλλετ έχει ανεπαίσθητο καυσαέριο και ως εκ τούτου, το σύστημα εξαγωγής είναι πιο εύκολο να τοποθετηθεί, ενώ μπορούν να εγκατασταθούν άνετα και σε κατοικίες εντός πόλεως.

Οι σόμπες πέλλετ έχουν διάφορα συστήματα που είτε προσαρμόζονται, είτε προϋπάρχουν στην κατασκευή, όπως η δυνατότητα σύνδεσης με τα καλοριφέρ, ή αερόθερμο σύστημα, για διοχέτευση του θερμού αέρα στο χώρο. Στις αερόθερμες σόμπες πέλλετ, η διοχέτευση του θερμού αέρα γίνεται με βεντιλατέρ που συνήθως έχει ρυθμιστή και είναι κατάλληλες για μεγάλους και ενιαίους χώρους.

Για την καλύτερη απόδοση με σομπές πέλλετ, καλό είναι να προμηθεύεται κανείς ποιοτικό υλικό πέλλετ, από φυσικά υπολείμματα ξύλου, κατάλληλα επεξεργασμένο, με πιστοποιημένες προδιαγραφές. Συνήθως αυτό σημαίνει ότι το πέλλετ θα έχει καλύτερη απόδοση και καύση για κάθε σύστημα.

Για να αγοράσετε σόμπες πέλλετ, θα πρέπει να απευθυνθείτε στους κατάλληλους και έμπειρους πωλητές συστημάτων θέρμανσης. Εκτός της μελέτης που θα κάνουν για την καταλληλότητα του συστήματος που χρειάζεστε για το χώρο σας, θα σας καθοδηγήσουν και για την προμήθεια του σωστού υλικού πέλλετ. Καλό είναι να δίνετε ιδιαίτερη σημασία και στην γραπτή εγγύηση που σας προσφέρουν.


Σόμπες Pellet La Nordica